UK Välj land
För att ta reda på mer om produkten och se flera vanliga frågor, besök kunskapsbasen

 

Grunderna

 1. Vad är de vanligaste fördelarna som TRX2® kunder upplever? 
 2. Hur lång tid tar det innan jag ser resultat?
 3. Finns det några biverkningar?
 4. Kan jag ta den här produkten om jag äter receptbelagd medicin?
 5. Kan TRX2® öka resultaten av behandling med minoxidil (te.x. Rogaine)? Om svaret är ja, hur fungerar det?
 6. Vad är nikotinsyra? Varför ingår det i TRX2s formula?
 7. Kan jag ta TRX2s®TM kostillskott ihop med vitaminer?
 8. Är TRX2® Molekylära hårtillväxttillskott godkänt av någon myndighet? Till exempel FDA, MHRA eller “the European Food Standard Agency”?
 9. Vid vilken ålder ska man börja använda TRX2®?
 10. Varför ska man ta TRX2® kapslarna ihop med mat?
 11. Vad kommer kommande TRX2® produkter att fokusera på?
 12.  Vad rekommenderar tillsynsmyndigheter som FDA och FSA när det kommer till kosttillskott?
 13. Är er produkt patenterad?

  Tekniska frågor

 14. Vilka försiktighetsåtgärder och biverkningar om ingredienserna i TRX2® molekylär håravfallsbehandling har rapporterats?
 15.  Hur kom ni fram till vilken dos av TRX2® man ska ta? Finns det en dos som passar alla?
 16.  Hur kan ni garantera att TRX2® har hög kvalitet?
 17.  Vad är fördelarna med att ta TRX2s® behandling mot att köpa alla ingredienser var för sig?
 18.  Innehåller TRX2® några ämnen som är allergiframkallande?
 19. Från vilken naturlig källa kommer alla ingredienserna i TRX2®?
 20. Ni påstår att TRX2® är en banbrytande produkt. Har ni genomfört kliniska tester i flera faser än? Om ni har det, kan ni visa bilder på kunderna som genomgick behandlingen?
 21. Hur vet jag att TRX2® kommer att fungera för mig?
 22. Fungerar den här produkten för både män och kvinnor?
 23.  Kan människor i alla åldrar använda TRX2® ?
 24.  Behandlar den här produkten enbart androgen alopeci, eller andra håravfallssjukdomar såsom alopeci areata eller håravfall från cellgiftsbehandling?
 25.  Fungerar TRX2®på ögonfransar och ögonbryn också?
 26. Hur länge kan TRX2® uppehålla håravfallet innan det slutar verka?

FRÅGOR & SVAR: GRUNDERNA

1. Vilka är de vanligaste fördelarna med att genomgå behandling med TRX2®?

De vanligaste fördelarna som människor som tar TRX2® regelbundet upplever är: minskat håravfall, ökad hårtillväxt (även fram på huvudet och på sidorna) och synligt tjockare och starkare hår.*

2. Hur lång tid tar det innan jag ser resultat?

Hur långt tid det tar innan man ser resultat med TRX2® kan variera från individ till individ (se kundomdömmen. För vissa tar det bara 12 veckor innan de ser resultat. Andra börjar se resultat efter 8-10 veckor efter att behandlingen börjat. Men för majoriteten kommer de synliga resultaten efter ca 5 månader.*

Notera att vissa kunder, speciellt de som är I det allra tidigaste stadiet av håravfall endast upplever minimal hårtillväxt. Men det är ändå klokt att ta produken för att främja starka och hälsosamma hårsäckar för att förhindra tunt hår och håravfall i framtiden.

3. Finns det några biverkningar?

Innehållet i TRX2® kapslarna består av 100% naturliga ingredienser. Dosen i TRX kapslarna är mycket lägre än dosen som används i de kliniska studierna. Alla ingredienserna i TRX2 har testats individuellt i flera årtionden, och skapar inga biverkningar när de tas i den här låga dosen.

Då och då upplever konsumenterna uppblåst eller irriterad mage. Därför ska TRX2® kapslarna tas ihop med mat. Människor som lider av tarm eller matsmältningssjukdomar bör rådfråga läkare innan de börjar ta TRX2®.

Gravida kvinnor och ammande mödrar bör inte ta TRX2® eftersom inga längre studier har gjorts för preparatet ännu. Du som lider av diabetes eller är glukos-intolerant bör rådfråga läkare innan du påbörjar din behandling med TRX2®.

4. Kan jag ta den här produkten om jag äter receptbelagd medicin?

Om du tar någon receptbelagd medicin, så bör du alltid rådfråga din läkare innan du börjar din behandling med TRX2®-kapslar. Även personer som har diabetes, konsumerar mycket alkohol och människor som ofta drabbas av gikt bör kontakta läkare innan de börjar med kosttillskottet TRX2®.

Självklart bör man alltid rådfråga läkare innan man tar ett kosttillskott ihop med receptbelagd medicin.

5. Kan TRX2® förbättra resultaten från en behandling med minoxidil (te.x. Rogaine™)? Och i så fall hur?

Minoxidil är en av de vanligaste behandlingarna mot håravfall. Men eftersom minoxidil är en mycket kraftfull medicin, så finns det många biverkningar, dessutom försvinner resultaten från medicinen bara någon månad efter man slutar med behandlingen (läs mer). Från början tog man minoxidil oralt mot högt blodtryck, men en vanlig sideffekt var ökad hårväxt. Den exakta mekanismen i minoxidil som påverkar hårväxten är oklar. Men medicinen är känd för att öppna kaliumkanaler, det kan antas att läkemedlet

påverkar samma små protein strukturer (kaliumkanalerna i hårsäcken) som TRX2® gör. Men TRX2® är ett helt naturligt kosttillskott, fritt från läkemdel, som är designat för att ge hårsäckarna en speciellt utvald sammansättning som bidrar till hälsosam och naturlig hårväxt. Det finns inga biverkningar – bara riktiga och synliga resultat.

Vi ber dig som tar andra populära behandlingar mot håravfall så som finasterid (te.x. Propecia™), minoxidil (te.x. Rogaine™, Regaine™, RIUP™) eller ketokonazol (te.x. Nizoral™) att rådgöra med din läkare innan de börjar ta TRX2®. Du bör alltid kontakta läkare när du ska börja ta TRX2® tillsammans med receptbelagd medicin eller andra behandlingar mot håravfall.

6. Vad är nikotinsyra? Varför innehåller TRX2® nikotinsyra?

Den senaste forskningen visar att en viktig faktor för håravfall är en nedsatt funktion av kaliumkanalerna. Kaliumkanalerna fraktar kaliumjoner till hårsäckens cellmembran. Hälsosamma kaliumkanaler är ett måste för att hårsäcken ska behålla hela sin biologiska aktivitet och funktion.* Nikotinsyra, en vitamin som strukturellt liknar minoxidil, tillsammans med de andra ingredienserna i TRX2® aktiverar kaliumkanalerna och bidrar till ökad hårväxt.*

7. Kan jag ta TRX2® tillsammans med vitaminer?

Ja. TRX2s forskningsstyrelse rekommenderar att du tar en multivitamintablett tillsammans med TRX2® för att undvika vitaminbrist. Följande vitaminer och mineraler har visat sig spela roll för hårväxten:

 • Vitamin A
 • Vitamin E
 • Vitamin B1
 • Vitamin B2
 • Vitamin B3
 • Vitamin B5
 • Vitamin B6
 • Vitamin B12
 • Biotin
 • koppar
 • kiseldioxid

När du kombinerar TRX2 med en multivitamintablett, försäkra dig om att intaget av varje vitamin inte överskrider det rekommenderade dagliga intaget (läs mer).

8. Är TRX2® Molekylära hårtillväxttillskott godkänt av någon tillsynsmyndighet, såsom FDA, MHRA eller Europeiska matstandardmyndigheten?

TRX2® Molekylära hårväxttillskott är inte receptbelagd, utan ett kosttillskott. Därför säljs det i enlighet med internationella instruktioner, såsom EGs (Europeiska Gemenskapen) instruktioner för kosttillskott 2002/46/EC.

9. Vilken åldersgräns gäller på TRX2®?

Fördelarna man får av TRX2® är bra för nästan alla åldersgrupper. Men produkten ger bäst resultat hos personer som lider av en mild grad av håravfall, och är mellan 18 och 42 år (Norwood 1-4). Om du har en genetisk disposition för håravfall, så kan du börja ta TRX2® tidigare, när de första symtomen börjar visa sig.

De synliga resultaten varierar från person till peson, och beror på manga olika faktorer, så som gener och kosthållning. Tummregeln: ju tidigare du börjar med TRX2® desto bättre blir de synliga resultaten med tiden.

Personsoner som är yngre än 18 eller äldre än 70 bör kontakta en läkare innan de börjar ta kosttillskottet.

10. Varför ska man ta TRX2® kapslarna ihop med mat?

TRX2® kapslarna bör tas ihop med mat eftersom att vissa kunder upplever irriterad eller upppblåst mage om de tas utan mat. Dessutom tas innehållet i TRX2®-kapslarna upp mer effektivt om de tas ihop med mat.

11. Vad kommer kommande TRX2® produkter att fokusera på?

Forskare har kommit fram till att när människor drabbas av håravfall, så beror det på att funktionen i kaliumkanalerna (i hårsäckarna) fungerar mindre bra än tidigare. Det stör membranet och minskar transporten av kaliumjoner i hårsäckens cellmembran – vilket resulterar i mindre hårsäckar och tunnare hår.

TRX2® Molekylära hårtillväxttillskott fixar det här, men kan i visa fall inte skapa tjockare hår och hårtillväxt, speciellt i långt gångna fall (Norwood 5-7). Så även om den här nya produkten är mycket spännande för oss, så är vi inte framme än. Vi på TRX2® gör ständigt nya kliniska studier som fokuserar på mekanismen bakom håravfall, och vårt slutmål är att skapa ett botemedel, istället för en behandling.

Vänligen besök vår TRX2® forskningsida för detaljer om tidigare och nuvarande studier.

12. Vad rekommenderar tillsynsmyndigheter som FDA och FSA när det kommer till att köpa kosttillskott?

Storbritaniens Food Standards Agency erbjuder konsumenter fri information på http://www.food.gov.uk/safereating/chemsafe/supplements/consumer/

USAs Food and Drug Administration (FDA) erbjuder “Tips för den som tar kosttillskott” på http://www.fda.gov/Food/DietarySupplements/UsingDietarySupplements/ucm110567.htm.

 

13. Har ni patent?

TRX2® forskar fram en helt ny teknologi som ska användas vid behandlingen av Androgen Alopeci (AGA) och andra håravfallssjukdomar. Vi har immaterialrätt inom flera olika områden.

Just nu genomför vi studier inom följande områden:

 1. Hårrestaurering och återväxten av hår,
 2. Förhindrandet av håravfall,
 3. Botemedel för manligt och kvinnligt håravfall.

 

Frågor & svar: tekniska frågor

14. Vilka försiktighetsåtgärder, biverkningar och kontraindikationer, för var och en av de viktigaste ingredienserna i TRX2® molekylär håravfallsbehandling, har rapporterats i vetenskaplig litteratur?

När det gäller L-karnitin är de tilläggsmonografier som publiceras av Physicians Desk Reference (PDR) och Natural Medicines Comprehensive Database (NMCD), båda välkända referensriktlinjer, milda gastrointestinala symtom såsom illamående, kräkningar, magkramper, halsbränna, magkatarr, diarré, kroppslukt, och kramper. Andra källor rapporterar en ökad agitation eller rastlöshet.

Vissa uppgifter tyder på L-karnitin kan störa sköldkörtelns metabolism.

15. Hur bestämdes dosen av TRX2® molekylär håravfallsbehandling? Är samma dos lämplig för alla?

TRX2s forskare har studerat dussintals vetenskapliga publikationer samt kliniska studier som genomförts i Europa och USA under de senaste 40 åren med att titta på var och en av våra viktigaste ingredienser över en rad olika doser. När vi hade fastställt de nivåer där ingredienserna hade väl tolererans, värderade vi effekten av ny hårväxt, minskning av håravfall och ökad hårvikt. Att upptäcka rätt formel av naturliga ingredienser var en massiv upplevelse. Vårt team av forskare behövs för att utforma en mängd nya forskningsmetoder speciellt för detta ändamål.

Vi rekommenderar att ta 3 kapslar / dag med mat. Du kan ta alla 3 kapslar tillsammans eller vid skilda tidpunkter. Vår rekommendation är baserad på ett antal studier på människan, där kundernas svar och kliniska resultat undersöktes över ett intervall av doser. Vår erfarenhet är att 3 per dag är den optimala dosen för mer än 75% av befolkningen.

Dock är vår mänskliga kropp unik gällande metabolism och genetisk variation. Vissa individer upplever mer uttalade effekter med en något högre dos (upp till 4 eller 5 per dag) och andra föredrar så lite som 1-2 per dag.

16. Hur säkerställer ni kvaliteten av TRX2® molekylär håravfallsbehandling?

TRX2® menar allvar med sitt åtagande att ge konsumenterna säkra och högkvalitativa behandlingar som ger märkbara och ärliga resultat. Våra produkter är utvecklade i enlighet med de mest rigorösa kvalitetskraven.

TRX2® molekylär håravfallsbehandling och dess kapslar är tillverkade i Tyskland på en innovativ tillverkningsenhet som är licensierad av Europeiska unionen i enlighet med högsta kvalitetsstandard. Även om TRX2® molekylär håravfallsbehandling är ett kosttillskott, och inte en medicin, hålls samma standard av produktionsmetoder.

De råvaror som används i TRX2® produkter får också individuella analyscertifikat som bekräftar dess sammansättning. Varje ingrediens, liksom motsvarande förpackningsmaterial, utsätts för ansträngande kvalitetstester. Under hela tillverkningsprocessen styr skriftliga standardrutiner (SOP) varje steg i utvecklingen.

Stabiliteten hos TRX2® molekylär håravfallsbehandling har studerats under olika förhållanden, med hjälp av metoder som anges av de europeiska faramkologiska myndigheterna. Utgångsdatum, som fastställts i enlighet med stabilitetstestresult, anges tydligt på varje burk.

Vad är fördelen med att ta TRX2® molekylär håravfallsbehandling istället för att köpa ingredienserna separat?

Fördelarna med att ta TRX2® molekylär håravfallsbehandling, i motsats till att köpa varje ingrediens separat, baseras på flera fakta:

Det exakta beloppet och förhållandet av ingredienser i vårt supplement är noga utvalda och konstruerade utifrån trovärdiga vetenskapliga studier. Ingredienserna i våra kapslar är speciellt framtagna för att arbeta i samförstånd med varandra och är tillverkade i enlighet med stränga europeiska kvalitetskontroller.

18. Innehåller TRX2® molekylär håravfallsbehandling några större matallergener?

Konsumentskyddslagen (FALCPA) definierar en “stor matallergen” som en av följande ingredienser: mjölk, ägg, fisk, kräftdjur, skaldjur, nötter, vete, jordnötter och sojabönor. Varje produkt som tillverkas och märks efter 1 januari 2006 måste identifiera alla större matallergen den besitter. TRX2®s formel och dess ingredienser innehåller ingen “stor matallergen”. Men spår av stora allergener kan inte uteslutas på grund av att den utrustning som används för inkapsling vid vår tillverkningsanläggning även används för tillverkning av andra produkter som kan innehålla stora allergener. om du stöter på allergiska reaktioner och/eller biverkningar, sluta ta TRX2® och rådfråga en läkare eller sjukvårdspersonal för ytterligare vägledning.

19. Vilka är kostkällorna av var och en av de viktigaste TRX2®-komponenterna?

De viktigaste kostkällor av niacin är frukt och grönsaker (tomater, avokado, sötpotatis, morötter, sparris, broccoli, bladgrönsaker), animaliska produkter (fisk, kyckling, nötkött, ägg, mjölk, lever, njure, hjärta) och frön (baljväxter, fullkornsprodukter, nötter). Den främsta exponeringskällan av L-karnitin är rött kött. De viktigaste kostkällor av kalium inkluderar apelsinjuice, potatis, bananer, avokado, melon, tomater, broccoli, sojabönor, råris, vitlök och aprikoser. De tre grenade aminosyrorna (BCAA) leucin, isoleucin och valin är bland de essentiella aminosyror för människor och förekommer naturligt i olika proteinkällor, såsom rött kött eller mejeriprodukter.

20. Du säger att TRX2® är en revolutionerande produkt. Har ni genomfört 3-fas kliniska prövningar för denna produkt ännu? Om så är fallet, kan ni visa fotografier av kunder som genomgått behandlingen?

Vi har genomfört prekliniska studier på TRX2® och är för närvarande i färd med att genomföra en långsiktig vetenskaplig studie. Resultaten hittills har varit enastående. Men eftersom studier pågår förväntas inte resultat att publiceras före Q3 2011.

21. Hur kan jag veta att TRX2® kommer att fungera för mig?

Om ditt håravfall orsakas av ärftligt håravfall, är det troligt att du kommer att kunna dra nytta av TRX2® molekylär håravfallsbehandling. Baserat på våra studier som utförts fram till idag,  visade TRX2® förbättringar för de flesta av de som lider av ett tidigt skede (Norwood 1-4) av Androgen alopeci (AGA), som är den vanligaste orsaken till håravfall. Om ditt håravfall inte orsakas av AGA (t.ex. hårbotten trauma, kemoterapi, etc.), kontakta din hudläkare eller läkare innan du använder TRX2®.

22. Är er produkt effektiv både för män och kvinnor?

Ja.

23. Rekommenderas TRX2® för alla åldrar?

Ja. Dock bör personer under 18 år och äldre än 70 år rådgöra med sin läkare innan de använder TRX2®. Hittills har de bästa resultaten visats på kunder i ett tidigt stadie av håravfall mellan 18 och 42 års ålder (Norwood 1-4).

24. Fungerar er produkt endast på ärftligt håravfall eller även för andra hårväxtstörningar såsom alopecia areata eller håravfall på grund av cellgiftsbehandling?

Vetenskapen bakom TRX2® (att återställa funktionaliteten i kaliumjonkanaler i hårsäckar) kan översättas till en mängd olika hårtillväxtstörningar. Trots att alla studier har hittills fokuserat på androgen alopeci (AGA), kan framtida studier syfta till att fastställa effekterna av TRX2® hos kunder som lider av andra håravfall.

Om ditt håravfall inte orsakas av AGA (t.ex. hårbotten-trauma, cellgiftsbehandling, etc.), kontakta din hudläkare eller läkare innan du använder TRX2®.

25. Hjälper TRX2®att få ögonfransar och ögonbryn att växa?

Hittills har inga studier inletts med det specifika syftet att bestämma effekten av TRX2® på ögonfransar och ögonbryn. Men den huvudsakliga verkningsmekanismen bakom TRX2® stödjer frisk hårväxt i hela kroppen, detta inkluderar både ögonfransar och ögonbryn.

26. Hur länge tar det innan TRX2® förlorar sin effektivitet?

I studier som utförts hittills har försökdeltagare inte sett en försämring i effektivitet under fortsatt behandling.* Eftersom vår produkt inte har några större biverkningar, känner vi att det är unikt positionerat för att tillhandahålla säkra, långsiktiga resultat för många kunder. Efter att ha sagt detta, kliniska data som verifierar TRX2® molekylär håravfallbehandlings prestanda över tid, är ännu inte tillgänglig. Dessa resultat kommer att offentliggöras när studierna avslutas.

Se vad som sägs om TRX2®.

*De här påståendena har inte utvärderats av medicinska tillsynsmyndigheter. Den här produkten är inte en medicin eller en drog, och är inte till för att diagnostisera, behandla, bota eller förhindra någon sjukdom. Det här kosttillskottet (som är i processen att bli patenterat) innehåller näringsämnen som främjar och hjälper till att behålla normal hårväxt. Zink, selen och biotin bidrar till bevarandet av normalt hår. Normalt hår kännetecknas också av hälsosam hårtillväxt och inte överdrivet mycket håravfall. Resultaten kan variera och är beroende av din individuella metabolism. Om du är gravid, ammar, tar medicin, eller har någon sjukdom, var god kontakta läkare innan du använder den här produkten. Vad gäller risker och biverkningar, var god se bipacksedeln och rådfråga din läkare eller sjukvårdsspecialist. Läs hela ansvarsfriskrivningen. Läs rättsliga noteringar.

Ansvarsfriskrivning: Allt innehåll på den här webbsidan är baserat på åsikter och forskning som gjorts på Oxford BioLabs Ltd., om inget annat står. Individuella artiklar är baserade på åsikter av deras författare, som kan inneha copyright. Informationen på den här websajten ersätter inte rådgivning direkt från utbildad hälsovårdspersonal, och dess syfte är inte att ge medicinska råd. Webbsidan är till för att dela kunskap och information från forskning och erfarenhet från Oxford BioLabs Ltd. och dess community. Oxford BioLabs uppmuntrar dig att ta dina egna beslut om din hälsa baserat på din egen forskning och råd från kvalificerad hälsovårdspersonal. Se våra allmänna villkor, vår integritetspolicy och hela ansvarsfriskrivningen här.

© 2009 - 2017 Oxford Biolabs Ltd. Robert Robinson Avenue, The Oxford Science Park, Oxford OX4 4GA, United Kingdom